- kelas akan diadakan setiap hari..
- Start jam 10.00am - sehingga selesai
- Yuran RM180.00
- Bawa 2 helai kain lap, apron & bekas untuk mengisi coklat (untuk dibawa pulang)
- Peserta akan membawa pulang kesemua coklat yang dihasilkan
- Bahan dan peralatan disediakan
- Kelas akan diadakan setiap hari
- Start jam 2.00pm - sehingga selesai
- Yuran RM180.00
- Bawa 2 helai kain lap, apron & bekas untuk mengisi coklat (untuk dibawa pulang)
- Peserta akan membawa 2 jenis coklat box yang menarik
- Bahan dan peralatan disediakan
PROMOSI BULAN MAC
- Memandangkan kelas ini baru diadakan, 10 peserta terawal yang berdaftar dan membuat deposit akan mendapat potongan sebanyak rm40.
- Sertai kedua-dua kelas ini dan dapatkan harga istimewa RM250.00sahaja
- Kelas start 10am sehingga selesai
- Peserta akan diajar secara praktikal & hand on tentang pembuatan coklat
- Pengenalan tentang coklat compound, couverture & coklat masakan
- Mengenali jenis-jenis peralatan & bahan-bahan yang akan digunakan
- Teknik & tip mencantikan coklat agar coklat nampak licin & berkilat setelah siap dibentuk
- Teknik mewarnakan coklat
- Teknik menambahkan pelbagai perisa coklat yang digemari
- Cara membuat inti coklat "ganache" / filling dengan pelbagai perisa
- teknik pembungkusan coklat
- teknik moullding menggunakan coklat couverture
- teknik tempering yang mudah untuk coklat couverture bagi suhu bilik (tanpa penghawa dingin)
- Cara-cara menggunakan Marbling effect (Menghias dgn menggunakan transfer & Structure Sheet)
- Nutty Frutty Coklat
- Coklat Badam / Kismis
- Frutty Strawberry Delight / Lain-lain perisa buah
- Beauty White Coklat
- Lolichoc
- Coklat Oreo
- Coklat Oreo Berimage (Menggunakan Edible Image)
- Dan lain-lain coklat (Bergantung pada masa)
JUGA TIP-TIP MENARIK
- Teknik pemilihan dan penjagaan acuan coklat
- Pemilihan bahan-bahan untuk membuat coklat
- Cara betul menyimpan coklat
- Penggunaan alatan yang sedia ada di rumah
Tiada ulasan:
Catat Ulasan